کلاه ایمنی

admin
14 شهریور, 1401
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
کلاه ایمنی

چرا استفاده از کلاه ایمنی صنعتی بسیار مهم است؟ چند نوع کلاه ایمنی صنعتی وجود دارد؟ در صورتی که با این موضوع آشنایی ندارید، از این که بدانید این موضوع بسیار بیشتر از یک موضوع ایمنی است شگفت زده خواهید شد – اگرچه قطعاً دلیل اصلی این است.

انواع کلاه ایمنی صنعتی

همه کلاه های سخت یکسان نیستند و سطح محافظت از آنها به کیفیت و همچنین کاربرد مورد نظر آنها بستگی دارد. به طور کلی، ما می توانیم دو نوع کلاه سخت را پیدا کنیم که امروزه رایج ترین آنها هستند:

  • کلاه های سخت نوع I: این کلاه ها بیشترین استفاده را دارند و برای محافظت از کاربر در برابر ضربه های عمودی ناشی از سقوط اجسام طراحی شده اند. هنگامی که نیروی ضربه جانبی یا به هر نحوی خارج از مرکز باشد، چندان مؤثر نیست.
  • کلاه‌های سخت نوع دوم: این نوع کلاه‌های سخت دارای تقویت‌کننده‌های اضافی در داخل هستند تا اطمینان حاصل شود که می‌توانند طیف وسیع‌تری از ضربه را که ممکن است از هر زاویه‌ای وارد شود، در امان نگه دارند. آنها کمی گران تر هستند، اما همچنین ایمن تر هستند و محافظت عالی را ارائه می دهند.

ما همچنین می‌توانیم سه کلاس مختلف الکتریکی را در کلاه‌های سخت که برای کارگران برق در نظر گرفته شده‌اند پیدا کنیم:

  • کلاس G (عمومی): اینها کم هزینه ترین و رایج ترین کلاه های برقی هستند که حداقل درجه عایق الکتریکی را ارائه می دهند. آنها از صاحبش در برابر بارهای الکتریکی تا ۲۲۰۰ ولت از فاز تا زمین محافظت می کنند، مشروط بر اینکه شارژ روی کلاه اعمال شود.
  • کلاس E (الکتریکی): این کلاه ها از درجه حفاظت الکتریکی بالاتری برخوردار هستند و می توانند بارهای الکتریکی تا ۲۰۰۰۰ ولت را مسدود کنند. این کلاه ها معمولاً توسط کارگرانی استفاده می شود که به طور معمول در معرض محیط های ولتاژ بالا قرار دارند.
  • کلاس C (رسانا): این نوع کلاه ها در واقع هیچ محافظتی در برابر شوک الکتریکی ندارند، در عوض رسانایی بیشتری را برای کمک به دفع بارهای ساکن و همچنین افزایش تنفس ارائه می دهند.

معمولاً می توانید با بررسی برچسب داخل آن، نوع و کلاس کلاه ایمنی را تعیین کنید.

چرا پوشیدن کلاه ایمنی صنعتی بسیار مهم است؟

صرف نظر از نوع یا نقش کارگری که از آن استفاده می کند، یک کلاه ایمنی استاندارد صنعتی باید نقش اساسی محافظت از جمجمه پوشنده خود را در برابر ضربه و سقوط اشیایی ایفا کند که در غیر این صورت ممکن است باعث صدمات، تروما یا حتی مرگ های تصادفی شود.

به این ترتیب، ویژگی های مورد نیاز یک کلاه سخت شامل مقاومت در برابر ضربه ناشی از ضربه اجسام سنگین یا نفوذ انواع اجسام تیز است. علاوه بر این، همچنین باید از پوشنده در برابر شعله، آب، گرما و آسیب های الکتریکی محافظت کند.

بدیهی است که پوشیدن کلاه ایمنی (مهم نیست چقدر سخت یا خوب عایق بندی شده باشد) به طور کامل از شخص در برابر چنین آسیبی محافظت نمی کند، اما باید تا حد امکان یک لایه محافظ ایجاد کند که اغلب تفاوت بین زندگی و مرگ را در حوادث ناگوار روزمره ایجاد کند. همیشه در هر سایت ساخت و ساز مشخصی اتفاق می افتد.

به طور خلاصه، پوشیدن کلاه ایمنی همیشه هنگام بازدید از یک محل ساخت و ساز بسیار مهم است زیرا به حداقل رساندن احتمال آسیب، ضربه و مرگ کمک می کند. تصادفات اتفاق می‌افتند و اغلب زمانی اتفاق می‌افتند که کسی انتظارش را ندارد. به همین دلیل است که پوشیدن این کلاه ها برای همه کارگران و بازدیدکنندگان اجباری است: این به خاطر خود و منافع شخصی آنهاست.

از آنجایی که همه افراد در یک کارگاه ساختمانی ملزم به استفاده از کلاه های سخت هستند، از آنها برای عملکرد ثانویه شناسایی نقش شخصی که کلاه را حمل می کند نیز استفاده می شود. این به راحتی توسط مجموعه ای از کدهای رنگ جهانی انجام می شود که به هر کسی اجازه می دهد سلسله مراتب افراد دیگر را در یک نگاه تعیین کند.

کلاه ایمنی

آشنایی با کدهای رنگ کلاه ایمنی صنعتی

رنگ کلاه ایمنی فقط یک تزئین نیست، بلکه یک کد است. به سادگی با نگاه کردن به رنگ کلاه ایمنی، می توانید به راحتی نقش آن شخص را در یک کارگاه ساختمانی مشخص کنید.

در اینجا معمولی ترین رنگ هایی است که به طور کلی در اکثر سایت های ساختمانی تحت دستورالعمل های قانون ایمنی استفاده می شود.

  • سفید:  اغلب برای نقش های اداری مانند مدیران، مهندسان، سرکارگرها و انواع ناظران محفوظ است.
  • آبی: رنگی است که معمولاً به اپراتورهای فنی، به ویژه برق، نجار و انواع کارگران متخصص نسبت داده می شود.
  • سبز: به طور معمول، کارگرانی که از کلاه ایمنی سبز استفاده می کنند، افسران ایمنی هستند.
  • قرمز: همانطور که در خارج از محل ساخت و ساز اتفاق می افتد، این رنگ برای آتش نشانان محفوظ است.
  • زرد: این رنگ غالباً در هر سایت ساختمانی مشخص است، زیرا به کارگران عمومی اختصاص داده می شود.
  • قهوه ای: برای کارگران درگیر در کاربردهای گرمای بالا، از جمله جوشکارها، اما نه محدود به آن، محفوظ است.
  • خاکستری: به بازدیدکنندگان سایت این کلاه ها داده می شود تا آنها را از کارکنان سایت جدا کنند.

گاهی اوقات، ممکن است کدهای رنگی جایگزین برای یک پروژه ساختمانی خاص اتخاذ شود، بنابراین همیشه ایده خوبی است که اگر شک دارید با سرپرست خود بررسی کنید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.