سنسور نوری چیست ؟

admin
3 شهریور, 1400
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

سنسور نوری چیست ؟

یکی از قطعات پایه ای که در صنعت های مختلف کاربرد زیادی دارد سنسور نوری می باشد. روش کار سنسور های نوری بسیار پیچیده به نظر می‌ آید ولی شما باید به خوبی بدانید که در باطن این سنسورها به بهترین نحو ممکن کار می‌ کنند و روش کارکرد پیچیده‌ ای ندارند.

سنسورهای نوری توانایی تشخیص دادن جنب ه‌های فیزیکی متنوع را به بهترین نحو ممکن خواهند داشت. به طور کلی شما باید به خوبی بدانید که سنسورهای نوری به عنوان ردیاب الکترونیکی شناخته می ‌شوند که نور و یا تغییر نور را قادر هستند به سیگنال های الکترونیکی تبدیل کنند.

شما بدون اینکه متوجه شوید از سنسورهای نوری متفاوتی در صنایع استفاده می‌ کنید. در واقع در زندگی روزمره سنسورهای نوری کاربرد ویژه‌ ای را به خود اختصاص داده ‌اند. سنسورهای نوری می‌ توانند انواع اجسام و مواد را به بهترین نحو ممکن تشخیص دهند.

کاربرد سنسور نوری

شما باید به خوبی بدانید که سنسورهای نوری را می توانید در زمینه انرژی برای نظارت کردن روی سازه ها مورد استفاده قرار دهید. تولید انرژی و همچنین توزیع و تبدیل انرژی الکتریکی بر عهده سنسورهای نوری می باشد. یکی از مهمترین ویژگی‌ های سنسورهای نوری این است که در برنامه‌ های مهم گاز و نفت کاربرد زیادی از خود نشان می دهند.

آنها را شما می توانید در توربین های بادی و همچنین سیستم عامل های دریایی مورد استفاده قرار دهید. کاربرد گسترده سنسورهای نوری موجب شده است که تولید کنندگان انواع سنسورهای نوری را تولید و طراحی نمایند.

انواع سنسور نوری

هر یک از تجهیزاتی که در صنایع متنوع به کار برده می‌ شوند دارای انواع مدل های متفاوتی هستند. شما باید به خوبی بدانید که سنسورهای نوری هم مدل های متفاوتی دارند که در صنایع مختلف یکی از آنها را می توانید به کار بگیرید.

سنسورهای نوری یک طرفه و دو طرفه و آیینه ای هستند که از جمله مهمترین انواع سنسورهای نوری به شمار می ‌روند. هر یک از انواع سنسورهای نوری دارای مزیت ها و معایب خاصی هستند که شما پیش از به کار بردن آنها در صنعت مورد نظر خود باید مزیت ها و معایب آنها را نیز بشناسید.

بررسی ساختار سنسور نوری

جهت بررسی کردن مزیت ها و معایب سنسور نوری ابتدا نیاز است که ساختار آن را مورد بررسی قرار دهید. سنسورها ساختار پیچیده‌ ای به خود اختصاص نداده ‌اند و تنها شامل سه قسمت فرستنده، گیرنده و مدار خارجی هستند.

گیرنده از یک ترانزیستور مهم و اصلی تشکیل شده که نور را می تواند در تجهیزات مختلف درک کند و به سیگنال آنالوگ تبدیل نماید. در صورتی که سنسور ها دو طرفه باشند این قابلیت را به خود اختصاص خواهند داد. در صورت یک طرفه بودن سنسور باید بدانید که نتیجه بازتاب نور شاید چندان به خوبی مشاهده نگردد.

سنسور نوری
سنسور نوری

سنسور نوری  نحوه عمل گیرنده به این صورت می باشد که به خوبی می ‌تواند رد شدن جسم را تشخیص دهد و همچنین قادر است که قطع کردن سیگنال را هم به دستگاه گزارش دهد. عملکرد فرستنده بر اساس نور ال ای دی می باشد و مکانیزم نور الگوریتمی دارد که مابین  نور و جسم قرار می ‌گیرد.

ال ای دی های متنوعی در فرستنده به کار برده می شود که آنها دارای ویژگی ها و مشخصه های خاصی هستند. نور سبز و یا سفید ال ای دی عملکرد فرستنده را نشان می دهد.

 مدار خروجی هم به گونه‌ ای است که سیگنال را تقویت می کند و به وسیله آن قادر خواهد بود شمارشگر ها و تایمر ها را به راه بیندازد. سنسورهای نوری دارای ۴ تنظیم‌ کننده متفاوت هستند که هر یک از آنها کار برده مشخص شده ‌ای از خودشان نشان می دهند.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.