مرکز عرضه و فروش کنتاکتور

admin
1 آذر, 1400
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

در تعریف کنتاکتور، لازم به توضیح است که این ابزار الکتریکی،  یک کلید الکترومکانیکی است که وظیفه اصلی و بارز آن، شکل‌دهی و یا قطع نمودن جریان می‌باشد. این ابزار، به صورت الکتریکی کنترل گشته و همچنین از نظر تغذیه، در سطحی بسیار کمتر از سطح مربوط به مدار سوئیچ، انرژی لازم را دریافت می‌کند.

به عنوان مثال، شما یک آهنربای الکتریکی ۲۴ ولتی دارید که کلید موتور ۲۳۰ ولتی را کنترل می کند. امروزه به دلیل تقاضای بسیاری که نسبت به این محصول در بازار ابزارهای الکتریکی وجود دارد، مراکز متعددی به عرضه و فروش آن می‌پردازند که در این میان، مرکز عرضه و فروش کنتاکتور سنسورپارس، به دلیل کیفیت محصولات توزیعی، از حسن شهرت بسیاری در میان برق‌کاران و مشتریان برخوردار است.  

کنتاکتور چیست؟

کنتاکتور، در واقع  نوع ویژه‌ای از رله می‌باشد که کاربرد اصلی آن، تشکیل و یا قطع اتصال برق در قطعات مداری، می‌باشد و  و همچنین، بیشتر برای موتورهای الکتریکی و کاربردهای روشنایی دارای کاربرد است. مزیت اصلی این ابزار، این است که به دلیل استفاده از ورودی کم برای تولید خروجی بزرگتر از طریق سیم پیچ، فشار بر باتری را کاهش می دهد. کنتاکتور، رله‌ای می‌باشد که زمانی که یک مدار باید بار جریان سنگین تری را پشتیبانی نماید، (معمولاً ۱۰۰-۶۰۰ آمپر) استفاده می شود.

کنتاکتور

لازم است بدانید که این محصول از نظر اندازه و ظرفیت، یکسان نبوده و  متفاوت می‌باشند. به این صورت که اندازه برخی از آن‌ها به گونه‌ای است که شما به راحتی می‌توانید با استفاده از دستان خود آن‌ها را جابه جا کنید، در حالی که برخی دیگر از نظر اندازه بسیار بزرگ می‌باشند. همچنین از نظر میزان جریان و آمپر،  برخی از انواع آن، تنها میزان خاصی از آمپر را پشتیبانی می‌نمایند، در حالی که در برخی از انواع دیگر، ‌‌‌ شما می‌توانید به  جریان های قطعی از چند آمپر تا هزاران آمپر و از ۲۴ ولت DC تا چندین کیلو ولت، دسترسی داشته باشید.

انواع کنتاکتور

مهمترین انواع آن را می‌توان به شرح زیر عنوان کرد:

سوئیچ تیغه چاقو: این سوئیچ، قدیمی ترین نوع این ابزار الکتریکی است که از موتورهای الکتریکی وصل و قطع جریان، استفاه می کند. از اجزای تشکیل دهنده این سوئیچ، می‌توان به اهرم و نوار اشاره کرد. کاربرد اهرم مربوط به  بالا و پایین کشیدن نوار فلزی بوده و استفاده از این ابزار را به یک عملیات دستی تبدیل می کند. لازم به ذکر است که استفاده از این نوع محصول، دارای چالش‌های متعددی است که به عدم تمایل زیاد به استفاده از آن، منجر شده است. مهمترین ضعف و چالش‌های این محصول را می‌توان به شرح زیر ارائه داد:

  • مهم‌ترین چالش سوئیچ تیغه چاقو، مربوط به شکل گیری مکرر قوس الکتریکی است که در نهایت به کوتاهی عمر این ابزار الکتریکی منجر گردیده است.
  • خطرات مرتبط با تهدید ایمنی، از دیگر چالش های استفاده از این محصول به شمار می‌آید.
  • استفاده کنندگان از این ابزار، آسیب پذیری این ابزار الکتریکی در برابر شرایط آب‌وهوایی از جمله خاک و رطوبت را از دیگر چالش‌های آن به شمار آورده‌‍‌اند.

کنتاکتور دستی: این ابزار، یک نمونه جایگزین و بهبود یافته از نوع سوئیچ تیغه چاقو بود. لازم به ذکر است که علیرغم توسعه این محصول نسبت به سوئیچ تیغه چاقو، در عملکرد آن بهبودی مشاهده نشد و همچنان به صورت دستی کار می‌کرد. سایر ویژگی‌های کلیدی این ابزار به شرح زیر است:

  • کنتاکت های دوتایی که می‌توانند در یک زمان واحد و در دو مکان، مدار الکتریکی را باز نموده و به این ترتیب در فضاهای نسبتا کوچکتر از توانایی ایجاد جریان بیشتری بهره مند گردند.
  • ابزاری که به گونه‌ای مناسب، دارای محافظ بوده و از بخش های درونی و داخلی کنتاکتور حفاظت لازم را به عمل می‌آورد.
  • بهره‌مندی از عملیاتی با ایمنی بیشتر
  • برخوداری از اندازه ای نسبتا کوچکتر نسبت به ابزارهای قبلی

کنتاکتور مغناطیسی:  این محصول، از نظر طراحی، یکی از جدیدترین ابزارهای الکتریکی بازار بوده و همچنین از نظر پیشرفت نیز، بهبود بسیاری نسبت به محصولات قبلی یافته است. مهمترین ویژگی‌هایی که استفاده از این ابزار را در بخش صنعت پرکاربرد ساخته است به شرح زیر می‌باشد:

  • فعالیت و عملیات خودکار
  • از نظر ایمنی عملیات، در سطح بسیار بالایی می‌باشد.
  • به منظور قطع و شکل دهی به جریان در مدار الکتریکی، حداقل جریان کنترل را مورد استفاده قرار می‌دهد.
کنتاکتور

ساختار و طراحی یک کنتاکتور

مشابه با  رله، کنتاکتور نیز دارای ساختار زیر می‌باشد:

  • کانتکت
  • اسپرینگ
  • الکترومغناطیس

قسمت کانکت کنتاکتور شامل کنتاکت های برق و همچنین کنتاکت های کمکی می باشد. کنتاکت های برق، قدرت کنتاکتور را به دست می آورند و کنتاکت های کمکی برای ایجاد یک حلقه با بقیه دستگاه هایی که به آن متصل است استفاده می شود. این کنتاکت ها به فنرهای کنتاکت متصل می شوند.

کنتاکت ها توسط آهنربای الکتریکی کنترل می شوند. این الکترومغناطیس ها نیروی اولیه را به کنتاکت ها می دهند و آنها را بسته می کنند. هر دو این کنتاکت ها و آهنربای الکتریکی در یک قاب محصور شده اند که معمولا از مواد عایق(پلاستیک‌های ترموست و غیره)  ساخته شده است. جنس این عایق به طور معمول از پلاستیک های ترموست و غیره می‌باشد، زیرا این مواد به طور کامل کنتاکت ها را عایق می کنند و به جلوگیری از لمس کنتاکت ها کمک می کنند.

 برای کنتاکتورهای سطح بالا،  معمولا از کنتاکتور فریم باز استفاده می شود. این امر موجب محافظت بیشتر از کنتاکتور در برابر روغن، گرد و غبار، آب و هوا و همچنین در برابر انفجار می شود. نوع قاب مورد استفاده نیز ممکن است با توجه به درجه ولتاژ مورد استفاده، متفاوت باشد. اگر از کنتاکتورها برای مدیریت ولتاژ بالاتر از ۱۰۰۰ ولت استفاده شود، از گازهای بی اثر و همچنین خلاء به عنوان محفظه قاب استفاده می شود.

کنتاکتورها در مدارهای DC نیز استفاده می شوند. برای استفاده در مدارهای DC از فوران مغناطیسی نیز استفاده می شود. استفاده از کویل های بادکنک به کشش و حرکت قوس الکتریکی کمک می کند.

لازم به ذکر است که به منظور صرفه جویی در مصرف برق در این ابزار الکتریکی، در هنگام بسته بودن آن، یک مدار اکونومایزر نیز معرفی شده است. این مدار به کاهش جریان سیم پیچ کمک می کند. در مقدار توان مورد نیاز برای بستن این ابزار و بسته نگه داشتن آن تفاوت وجود دارد. برای بستن آن به قدرت بیشتری نیاز است. این مدار همچنین به خنک تر ماندن آن کمک می کند.

کنتاکتور

تفاوت کنتاکتور و رله

اغلب مصرف کنندگان به هنگام خرید یک کنتاکتور و یا رله، دچار تردید می‌شوند و به دلیل عدم آشنایی با عملکرد این دو ابزار الکتریکی، به هنگام خرید محصول متناسب با نیاز خود دچار اشتباه می‌شوند. بر همین اساس،  مقایسه این دو ابزار الکتریکی، می‌تواند کمک شایانی به مصرف کننده به منظور شناخت تفاوت‌ها و یک انتخاب و خرید صحیح، نماید.  در ادامه به برخی از مهم‌ترین تفاوت‌های کنتاکتور و رله پرداخته می‌شود:

اندازه: کنتاکتورها از نظر اندازه نسبت به رله های کنترل، از مقیاس بزگتری برخوردار می‌باشند.

 ظرفیت سوئیچینگ جریان: رله ها از نظر ظرفیت حمل و سوئیچینگ جریان، از قابلیت حمل بیش از ۱۰ آمپر برخودار نیستند و به عبارتی حداکثر می‌توانند تا میزان  10 آمپر را حمل نمایند، این در حالیست که  کنتاکتورها از این نظر نسبت به رله‌ها از عملکرد بهتری برخوردارند، به گونه‌ای که می‌توانند بارهای بیش از ۱۰ آمپر را انتقال دهند.

کاربردها: علیرغم آنکه کاربرد رله ها، به طور معمول به مدارهای کنترل تک فاز محدود می‌شود، با اینحال، قابلیت کاربرد کنتاکتورها، بیشتر مربوط به استفاده در مدارهای ۳ فاز می‌باشد.

استانداردهای تماس باز/بسته: کنتاکتورها معمولاً طوری طراحی می شوند که تقریبا و به طور انحصاری با کنتاکت های معمولی باز، کار می‌کنند. از سوی دیگر، رله ها بر اساس عملکرد مورد نظر، با هر دو حالت عادی باز و بسته کار می کنند.

ویژگی‌های ایمنی: به گفته متخصصان حوزه برق و الکترونیک، رله‌ها از نظر ایمنی، از توان بالایی برخودار نمی‌باشند، این در حالیست که کنتاکتورها از نظر ایمنی بسیار توانمند بوده و از ویژگی های ایمنی مختلفی همچون مهار قوس برخوردار می‌باشند.

تعمیر و نگهداری: رله‌ها از نظر نگهداری، بسیار مشکل می‌باشند و از نظر تعمیر نیز در بسیاری از موارد، تعمیر آن‌ها غیر ممکن است، با اینحال، کنتاکتورها علاوه بر برخوداری از قابلیت نگهداری آسان، از قابلیت تعمیر نیز بهره‌مند می‌باشند.

کنتاکتور

بهترین توزیع کننده کنتاکتور در ایران

همانطور که واقف هستید، در گذشته خرید همه محصولات الکتریکی تنها از طریق حضوری امکان پذیر بود که همین امر علاوه بر تحمیل هزینه تمام شده بیشتر ، وقت بسیاری را نیز از مشتریان هدر می داد!! با اینحال، امروزه با بهبود زیرساخت های خرید و فروش اینترنتی، امکان عرضه این محصولات با قیمت تمام شده بسیار کمتر فراهم شده است.

در همین راستا ، سنسور پارس، به عنوان بهترین توزیع کننده کنتاکتور در ایران با آدرس  وب سایت sensorpars.com، جهت رفاه حال بیشتر هر چه مشتریان، توزیع آنلاین و اینترنتی ابزار الکتریکی از جمله کنتاکتور را در دستور کار خود قرار داده است و شما می‌توانید در کمترین زمان ممکن و با بهترین قیمت، به محصول مدنظر خود دسترسی یابید. علاوه بر این، در خرید اینترنتی، شما می توانید با  گزینه های بیشتری از محصولات از نظر نوع طراحی و کاربرد و همچنین پشتیبانی حرفه ای، روبرو شده و در نهایت متناسب با نیاز خود، بهترین محصول را خریداری نمایید.

لازم به بیان است که کنتاکتورها، یکی از مهمترین ابزارها در راستای کنترل مدارهای الکتریکی به شمار می‌روند و از نظر که نسبت به بسیاری از محصولات مشابه از قابلیت ایمنی بسیار بالاتری برخوردار می‌باشند، استفاده از آنها بسیار حیاتی می‌باشد. تهیه این محصول از تامین کنندگانی که محصول خود را مطابق با استانداردهای جهانی ارائه می‌دهد، بسیار حائز اهمیت است. سنسور پارس، از جمله مراکز توزیع کنتاکتور است که محصولات الکتریکی خود را  مطابق با استانداردهای جهانی مانند IEC  ارائه می‌دهد.

 با وجود همه این مزایا، تردیدها را در خرید از مجموعه سنسور پارس کنار گذاشته و با اطمینان خاطری تمام، خرید نمایید. لازم به توضیح است که در صورت مواجه شدن با هر گونه مشکل و یا سوال در طی فرایند خرید، کارشناسان این مجموعه به صورت تمام وقت و شبانه روزی پاسخگوی کلیه سوالات و دغدغه‌های شما خواهند بود.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.