دستگاه جوش چگونه کار می کند؟
اگر تازه وارد دنیای جوشکاری شده اید یا فقط می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد نحوه کار جوشکاری قوس الکتریکی داشته باشید، در جای درستی هستید. در این وبلاگ در مورد اصول اولیه جوشکاری قوس الکتریکی و نحوه عملکرد دستگاه جوش صحبت خواهیم کرد تا بتوانید اصول این فرآیند را درک کنید. در ادامه هر آنچه را که باید در مورد فناوری جوشکاری مدرن بدانید آموزش می دهیم.
آشنایی با اصول جوشکاری قوس الکتریکی
جوش قوس الکتریکی تنها نوع جوشکاری نیست. به عنوان مثال در جوشکاری با مشعل، از یک مشعل پرقدرت برای ذوب قطعه کار و یک میله جوش فلزی برای اتصال فلزات به یکدیگر استفاده می شود. اما امروزه این یک نوع نسبتاً غیرمعمول از فناوری جوش است.
با این حال، جوش قوس الکتریکی، تا حد زیادی، رایج ترین نوع جوشکاری است، بنابراین چیزی است که در این راهنما در مورد آن صحبت خواهیم کرد. اصول اولیه ساده است. فناوری جوشکاری قوس الکتریکی از یک “قوس” الکتریکی پرقدرت برای ذوب یک قطعه کار فلزی که به دستگاه جوش متصل است و یک الکترود که به دستگاه جوش متصل است، استفاده می کند.
قوس الکتریکی زمانی اتفاق میافتد که جریان الکتریکی “پرش” کرده و در هوا بین دو رسانا جریان یابد. در این مورد، قطعه کار فلزی و الکترود است که هر دو دارای جریان الکتریکی قوی از طریق دستگاه جوش هستند.
این قوس فلز را تا دمای بسیار بالایی گرم میکند و الکترود و فلزی را که با آن لمس میکند ذوب میکند و یک حوضچه جوش ایجاد میکند که به دو فلز اجازه میدهد به هم متصل شوند. بیایید نگاهی عمیق تر به این فرآیند و نحوه عملکرد دستگاه جوش قوس الکتریکی بیندازیم.
چگونه یک دستگاه جوش قوس الکتریکی کار می کند – گام به گام
در اینجا راهنمای گام به گام نحوه عملکرد دستگاه جوش قوس الکتریکی آورده شده است.
۱٫ راه اندازی دستگاه – برای شروع، دستگاه جوش باید راه اندازی شود. برای تغییر قدرت دستگاه و نحوه عملکرد آن می توان از کنترل های مختلفی استفاده کرد. خواندن کتابچه راهنمای ارائه شده توسط سازنده برای راه اندازی صحیح جوشکار قوس الکتریکی بسیار مهم است.
۲٫ زمین کردن مواد جوش – هنگامی که جوشکار برای شروع فرآیند جوشکاری آماده شد، یک گیره زمین را به قطعه کار فلزی متصل می کند. این به طور مستقیم به دستگاه جوش متصل می شود. این امر ضروری است زیرا به تکمیل مدار الکتریکی که قوس ایجاد می کند کمک می کند که برای اتصال دو قطعه فلز به یکدیگر استفاده می شود.
۳٫ قرار دادن سرب الکترود در برابر مواد جوشکاری – هنگامی که جوشکار آماده شروع فرآیند جوشکاری است، یک الکترود بسیار رسانا را در برابر مواد جوش قرار می دهد و دستگاه را برای ارسال جریان الکتریکی از طریق قطعه کار فعال می کند. بسته به نوع جوشکاری که انجام می شود، الکترود ممکن است یک الکترود چوبی یا یک قطعه سیم باشد که از طریق یک “تفنگ” جوش تغذیه می شود.
۴٫ تشکیل قوس الکتریکی – هنگامی که الکترود کمی از قطعه کار فلزی دور میشود، معمولاً حدود ۲ تا ۴ میلیمتر، یک قوس الکتریکی بهعنوان پرشهای الکتریکی بین فلز و الکترود ایجاد میشود. این قوس بسیار داغ تقریباً بلافاصله شروع به ذوب قطعه کار فلزی و الکترود می کند.
۵٫ ذوب فلزات و اتصال آنها به یکدیگر – پس از تشکیل قوس، قطعه کار فلزی و الکترود به ذوب شدن با هم ادامه میدهند و چیزی را تشکیل میدهند که «حوض جوش» نامیده میشود. این حوضچه ای از فلز مذاب است که اتصال بین فلزی را که در حال جوشکاری است تشکیل می دهد.
۶٫ محافظت از فلز با گاز محافظ – در دماهای بالا، اکسیژن و سایر گازهای موجود در اتمسفر تمایل به واکنش با فلز در حوضچه جوش دارند و می توانند باعث ایجاد عیوب شوند که به کیفیت اتصال فلز آسیب می رساند.
برای جلوگیری از این امر، از یک گاز محافظ مانند آرگون، هلیوم یا دی اکسید کربن استفاده می شود. بسته به نوع جوش، الکترود ممکن است با “شار” پوشش داده شود، ماده ای که گاز محافظ را در حین ذوب شدن آزاد می کند، یا گاز محافظ ممکن است از طریق ابزار جوشکاری از مخازن نگهدارنده مخصوصی که توسط دستگاه جوش استفاده می شود پمپ شود. این از یکپارچگی اتصال محافظت می کند و آن را پایدار نگه می دارد و از تخریب ناشی از تجزیه گازهای موجود در جو جلوگیری می کند.
اولین دیدگاه را ثبت کنید